24.12.2019 532

Okulumuz 1937 yılıında Nasrettin Hoca İlkokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır.1974 yılında Nasrettin Hoca Ortaokulu açılmıştır. 1990 yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Nasrettin Hoca İlköğretyim Okulu adını almıştır. Şu an kullanılmakta olan okul binası 2000 yılında yapılmıştır. Okulumuz ana bina ve ek bina olmak üzere iki binadan oluşmaktadır. 8 derslikli, bütün ders ve uygulamalara uygun fiziki alanları ( Fen laboratuarı, Bilgisayar teknoloji sınıfı, çok amaçlı salon , kütüphane ) ve geniş bahçesi olan normal eğitim yapan 19 yıllık genç bir okuldur. Okulumuz 1 müdür, 2 sınıf öğretmeni, 3 kadrolu, 3 ücretli branş öğretmeni, 1 hizmetlisi ve 92 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir. Ayrıca okulumuz taşıma merkezli okul olup, okulumuza Hamamkarahisar, Oğlakçı, Mülk, Babadat, İlören, Ortaklar, Demirci ve Koltandan öğrenciler taşınmaktadır ve taşımalı öğrencilere okul bünyesinde her gün yemek verilmektedir. Okulumuzun temel amacı; Türk Milli Eğitiminin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; çağdaş ve kültürlü, teknolojik yeniliklere uyumlu, bilinçli ve öz güvene sahip, hoşgörülü, yardımsever ve sorumluluk sahibi olarak yetiştirmelerini sağlamaktır.